Szynka z kremem chrzanowym

liczba porcji: 10 
czas przygotowania: 25 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki: 
- 10 plastrów gotowanej szynki
- 5 przepiórczych jajeczek ugotowanych na twardo 
- szklanka kwaśnej kremówki
- łyżka tartego chrzanu
- 2 łyżki mleka
- pomidor
- świeży ogórek
- zielenina
- sok z cytryny
- sól
- cukier
- łyżeczka mielonej żelatyny

Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozprowadzamy we wrzącym mleku. Śmietanę z dodatkiem szczypty soli ubijamy na puch, dodajemy chrzan, przyprawy, rozpuszczoną żelatynę, składniki delikatnie i dokładnie łączymy. Z plastrów szynki formujemy zgrabne rożki, napełniamy kremem, układamy na okrągłym półmisku wąską częścią do środka i odstawiamy w chłodne miejsce, by krem stężał. Przed podaniem przybieramy połówkami przepiórczych jajeczek, cząstkami pomidora, plasterkami ogórka i zieleniną.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne