Koreczki z salami

liczba porcji: 10
czas przygotowania: 12 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki: 
- 20 średniej grubości plasterków cienkiego salami
- duży, wąski ogórek (najlepiej szklarniowy)
- 5 oliwek bez pestek
- piórka świeżego koperku
- 2 pomidory lub pęczek rzodkiewek do dekoracji
- gęsty majonez

Ze środka ogórka wykrawamy 10 krążków, nieco grubszych od plasterków salami. Wędlinę lekko smarujemy majonezem, między 2 plasterki kładziemy krążek ogórka, łączymy. Porcje układamy na płaskim półmisku, wierzch dekorujemy kopczykiem majonezu, w który lekko wciskamy połowę oliwki, i przybieramy piórkami koperku. Półmisek dekorujemy pozostałymi plasterkami ogórka i cząstkami pomidora lub różyczkami z rzodkiewek.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne