liczba porcji: 12
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 3-4 w zależności od wielkości plastry wędzonego łososia
- 2 czubate łyżki czarnego kawioru
- 2 czubate łyżki najdrobniej posiekanego szczypiorku
- liście sałaty
- natka pietruszki
Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę. Liście sałaty kładziemy na spodeczku, podobnie plastry łososia. Na liściach sałaty układamy natkę pietruszki w taki sposób, by otoczyła wianuszkiem plaster łososia, na którym kładziemy połówkę jajka, żółtkiem do spodu. Jajka dekoracyjnie oprószamy szczypiorkiem i otaczamy dookoła kawiorem. Podajemy nie później niż 15 min po przygotowaniu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz