Jajka na plastrach łososia

liczba porcji: 12 
czas przygotowania: 15 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 3-4 w zależności od wielkości plastry wędzonego łososia
- 2 czubate łyżki czarnego kawioru
- 2 czubate łyżki najdrobniej posiekanego szczypiorku
- liście sałaty
- natka pietruszki

Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę. Liście sałaty kładziemy na spodeczku, podobnie plastry łososia. Na liściach sałaty układamy natkę pietruszki w taki sposób, by otoczyła wianuszkiem plaster łososia, na którym kładziemy połówkę jajka, żółtkiem do spodu. Jajka dekoracyjnie oprószamy szczypiorkiem i otaczamy dookoła kawiorem. Podajemy nie później niż 15 min po przygotowaniu.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne