Rulony z szynki z musem jabłkowym

liczba porcji: 12 
czas przygotowania: 20 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki: 
- 10 plastrów chudej, gotowanej szynki
- 1/2 szklanki musu jabłkowego
- liście sałaty
- cząstki pomarańczy
- połówki marynowanych gruszek
- marynowane śliwki
- brzoskwinie z kompotu
- liście selera naciowego do przybrania
- gęsty majonez (1/2 szklanki)
- łyżeczka łagodnej musztardy- sól
- cukier puder
- biały pieprz

Mus jabłkowy łączymy z majonezem, musztardą, cukrem pudrem, solą i pieprzem. Plastry szynki smarujemy przygotowaną masą, zwijamy w ruloniki, układamy na liściach sałaty. Wierzch każdej porcji przybieramy dekoracyjnie majonezem, a pomiędzy nimi rozkładamy owoce oraz liście selera naciowego.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne