liczba porcji: 12
czas przygotowania: 20 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 10 plastrów chudej, gotowanej szynki
- 1/2 szklanki musu jabłkowego
- liście sałaty
- cząstki pomarańczy
- połówki marynowanych gruszek
- marynowane śliwki
- brzoskwinie z kompotu
- liście selera naciowego do przybrania
- gęsty majonez (1/2 szklanki)
- łyżeczka łagodnej musztardy- sól
- cukier puder
- biały pieprz
Mus jabłkowy łączymy z majonezem, musztardą, cukrem pudrem, solą i pieprzem. Plastry szynki smarujemy przygotowaną masą, zwijamy w ruloniki, układamy na liściach sałaty. Wierzch każdej porcji przybieramy dekoracyjnie majonezem, a pomiędzy nimi rozkładamy owoce oraz liście selera naciowego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz