liczba porcji: 6
czas przygotowania: 20 min
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: niskokaloryczne
koszt: tanie
Składniki:
- 2 szklanki soku wyciśniętego z selerów
- 2 szklanki soku z pomidorów
- 2 szklanki soku wyciśniętego z kwaskowych jabłek
- sok z cytryny
- 1l przegotowanej wody
- 2 łyżeczki cukru pudru
- sól do smaku
Wyciśnięte w sokowirówce soki łączymy w następującej kolejności: najpierw sok z selerów z sokiem cytrynowym i cukrem pudrem (żeby nie ściemniał), następnie sok wyciśnięty z jabłek i chłodną wodę. Składniki mieszamy. Na końcu dodajemy sok z pomidorów i całość doprawiamy do smaku. Podajemy schłodzony. Oddzielnie można podać palone w soli migdały.
0 komentarze:
Prześlij komentarz