Zakąska z jajek z niespodzianką

liczba porcji: 20 
czas przygotowania: 25 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki: 
- 10 jajek ugotowanych na twardo
- 15 dag gotowanej szynki lub innej dobrej wędliny
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki majonezu 
- łyżeczka delikatnej musztardy
- 2 czubate łyżki drobnych piórek koperku  
- ziarna czarnego pieprzu lub ziela angielskiego
- zielenina do przybrania
- sól
- biały pieprz

Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na z połowę, wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce.
Szynkę bardzo drobno siekamy, łączymy z majonezem, gdy trzeba, delikatnie doprawiamy do smaku. Przygotowaną masą nadziewamy białka, wierzchy lekko wyrównujemy, obsypujemy koperkiem. Żółtka ucieramy ze śmietaną i musztardą, gdy masa będzie jednolita, przekładamy do woreczka z końcówką i dekorujemy porcje, w środek wkładamy ziarenko pieprzu lub ziela angielskiego. Podajemy na półmisku przybranym zieleniną.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne