liczba porcji: 10
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 30 średniej grubości plasterków cienkiego salami
- liście sałaty
- pęczek dużych, dorodnych rzodkiewek
- różyczki z małych rzodkiewek
- zielenina do przybrania
- dwie łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
- szczypta świeżo zmielonego pieprzu
Na jarzynowej tarce z dużymi otworami ucieramy rzodkiewki, przekładamy na gęste sito i odstawiamy do odsączenia. Na dekoracyjnie ułożonych liściach sałaty układamy po 3 plasterki salami, tworząc kwiatek. Odsączone rzodkiewki łączymy ze śmietaną, delikatnie doprawiamy pieprzem, rozkładamy na środku ułożonego z salami kwiatka i przybieramy zieleniną oraz różyczkami z rzodkiewek. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz