Salami z rzodkiewką

liczba porcji: 10 
czas przygotowania: 15 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki: 
- 30 średniej grubości plasterków cienkiego salami
- liście sałaty
- pęczek dużych, dorodnych rzodkiewek
- różyczki z małych rzodkiewek
- zielenina do przybrania
- dwie łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
- szczypta świeżo zmielonego pieprzu

Na jarzynowej tarce z dużymi otworami ucieramy rzodkiewki, przekładamy na gęste sito i odstawiamy do odsączenia. Na dekoracyjnie ułożonych liściach sałaty układamy po 3 plasterki salami, tworząc kwiatek. Odsączone rzodkiewki łączymy ze śmietaną, delikatnie doprawiamy pieprzem, rozkładamy na środku ułożonego z salami kwiatka i przybieramy zieleniną oraz różyczkami z rzodkiewek. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne