liczba porcji: 6
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 6 plastrów ananasa (może być z syropu)
- 6 łyżek świeżych poziomek, drobnych truskawek lub malin
- 0,5 1 lodów śmietankowych lub waniliowych
- szklanka śmietany kremowej
- utarta, gorzka czekolada
Plasterki ananasa kroimy na części i układamy na spodzie szerokich pucharków, w taki sposób, by tworzyły cały krążek. W środek każdego kładziemy porcję świeżych owoców, boki ananasa otaczamy małymi, lodowymi kulkami, przybieramy bitą śmietaną, posypujemy utartą czekoladą i podajemy zaraz po przygotowaniu.
Wskazówka: kulki lodowe najłatwiej uformować za pomocą okrągłej, ostrej łyżeczki do drążenia ziemniaków.
0 komentarze:
Prześlij komentarz