liczba porcji: 12
czas przygotowania: 20 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: niskokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 12 niezbyt grubych plastrów gotowanej szynki
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- owoc awokado
- łyżka soku z cytryny
- czerwona cebula
- liście sałaty
- zielenina do przybrania
- czubata łyżka majonezu
- czubata łyżka drobno utartego żółtego sera
- pieprz cayenne
Ugotowane na twardo jajka kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka, rozcieramy je z drobno posiekaną cebulą, miąższem awokado, serem i szczyptą pieprzu. Gdy mus będzie jednolity i puszysty, dodajemy majonez. Całość powinna mieć lekko pikantny smak. Masą napełniamy białka, formując zgrabne kopczyki. Każdą połówkę owijamy plastrem szynki, układamy na przybranym liśćmi sałaty półmisku, dekorujemy zieleniną.
0 komentarze:
Prześlij komentarz