liczba porcji: 4
czas przygotowania: 35 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: niskokaloryczne
koszt: tanie
Składniki:
- 3 duże, słodkie cebule
- 2 szklanki solcu z jabłek
- szklanka soku z pomidorów
- najdrobniej posiekany koperek
- 1 litr wody stołowej lub oligoceńskiej
- cukier puder do smaku
- sól
- pieprz
Obraną, rozdrobnioną cebulę rozbijamy w malakserze, dodajemy szklankę przegotowanej, chłodnej wody, cedzimy przez gęste, wyłożone gazą sito. Gdy cały sok spłynie, pozostałą masę łączymy z następną szklanką wody, mieszamy i powtórnie cedzimy. Do cebulowego płynu dodajemy sok z jabłek i sok z pomidorów, pozostałą wodę, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru pudru. Po wychłodzeniu nalewamy do bardzo wysokich szklanek, posypujemy koperkiem i podajemy ze słomką.
0 komentarze:
Prześlij komentarz