Sałatka jajeczna

liczba porcji:
czas przygotowania: 15 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: wysokokaloryczne 
koszt: drogie

Składniki: 
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 3 przepiórcze jajka ugotowane na twardo
- plaster wędzonego łososia
- mała puszka zielonego groszku konserwowego
- cebula
- słoik pieczarek w zalewie
- czubata łyżka posiekanego koperku
- liście sałaty 
- 1/2 szklanki majonezu
- sól
- pieprz

Dokładnie odsączony groszek łączymy z majonezem, posiekanymi pieczarkami i pozostałymi, rozdrobnionymi składnikami sałatki. Delikatnie doprawiamy by przyprawy nie przytłumiły smaku. Szklane pucharki wykładamy liśćmi sałaty (lub inną zieleniną), nakładamy sałatkę, przybieramy połówkami przepiórczych jajeczek i paseczkami wędzonego łososia.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne