liczba porcji: 6
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: wysokokaloryczne
koszt: drogie
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 3 przepiórcze jajka ugotowane na twardo
- plaster wędzonego łososia
- mała puszka zielonego groszku konserwowego
- cebula
- słoik pieczarek w zalewie
- czubata łyżka posiekanego koperku
- liście sałaty
- 1/2 szklanki majonezu
- sól
- pieprz
Dokładnie odsączony groszek łączymy z majonezem, posiekanymi pieczarkami i pozostałymi, rozdrobnionymi składnikami sałatki. Delikatnie doprawiamy by przyprawy nie przytłumiły smaku. Szklane pucharki wykładamy liśćmi sałaty (lub inną zieleniną), nakładamy sałatkę, przybieramy połówkami przepiórczych jajeczek i paseczkami wędzonego łososia.
0 komentarze:
Prześlij komentarz