Jajka faszerowane rzeżuchą

liczba porcji: 10
czas przygotowania: 20 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki: 
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- duża parówka lub 10 dag kiełbasy parówkowej
- 2 czubate łyżki posiekanej rzeżuchy i młode całe listki
- marynowana papryka
- liście sałaty
- majonez
- musztarda
- sól
- pieprz

Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę, delikatnie wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce. Drobno pokrojoną parówkę ucieramy z żółtkami, posiekaną rzeżuchą, łyżką majonezu i musztardą, dodajemy przyprawy, wyrabiamy - farsz powinien być pulchny i lekko pikantny. Nadziewamy białka, formując zgrabne kopczyki. Porcje układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, przybieramy papryką, porcją majonezu, posypujemy rzeżuchą. Podajemy zaraz po przygotowaniu, wtedy rzeżucha nie traci świeżości i wygląda apetycznie.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne