liczba porcji: 2
czas przygotowania: 20 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: niskokaloryczne
koszt: tanie
Składniki:
- duży pęczek (ok. 30 dag) młodych marchewek
- 4 szklanki rosołu może być z koncentratu, najlepiej drobiowy lub wywaru z jarzyn
- cebula
- posiekana zielenina
- łyżka masła
- sól
- pieprz
Na maśle podsmażamy, nie dopuszczając do zrumienienia - często mieszając, posiekaną cebulę i pokrojoną w krążki marchew, nie dłużej niż przez 5 min. Gdy jarzyny lekko się zeszklą i puszczą sok, przekładamy je do naczynia z rosołem i gotujemy razem do miękkości marchewki. Zupę, gdy trzeba, doprawiamy do smaku i podajemy gorącą, obficie posypaną zieleniną. Najsmaczniejsza jest z dodatkiem małych grzanek z tostowego chleba.
0 komentarze:
Prześlij komentarz