Pascha z galaretką

liczba porcji: 10 
czas przygotowania: 25 min 
stopień trudności: średniotrudne 
kaloryczność: wysokokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki:

- jasna galaretka (agrestowa lub cytrynowa)
- czubata szklanka rozdrobnionych bakalii
- 50 dag tłustego, dokładnie roztartego, białego sera
- 1/2 szklanki śmietany (18%)
- 1/2 szklanki cukru pudru
- cukier waniliowy
- 3 żółtka

Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, biorąc o 1/2 szklanki wody mniej, odstawiamy do wychłodzenia. Żółtka z cukrem pudrem ucieramy na kogel-mogel. Ser miksujemy ze śmietaną, dodajemy utarte żółtka, cukier waniliowy, wlewamy chłodną galaretkę i bakalie. Całość bardzo dokładnie mieszamy, wylewamy do chłodnej, zwilżonej zimną wodą salaterki i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Pascha najlepiej smakuje dzień po przygotowaniu.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne