Sernik z bakaliami

liczba porcji: 12 
czas przygotowania: 30 min (oprócz czasu na wychłodzenie)
stopień trudności: średniotrudne 
kaloryczność: średniokaloryczne 
koszt: średniodrogie

Składniki:

- małe, okrągłe biszkopciki do dokładnego wyłożenia spodu średniej wielkości tortownicy
- 3 opakowania (75 dag) serka homogenizowanego o smaku naturalnym
- 3 żółtka
- szklanka cukru pudru
- kostka (25 dag) masła
- szklanka rodzynek
- szklanka smażonej skórki pomarańczowej
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 2 łyżki słodkiej śmietanki

Rodzynki przelewamy na sicie wrzątkiem, odstawiamy do odsączenia i przechłodzenia. Spód średniej wielkości tortownicy wykładamy, miejsce przy miejscu, biszkopcikami. Masło z cukrem pudrem ucieramy (robotem!) na puch, dodajemy żółtka. Gdy składniki się połączą, dodajemy ser i bakalie. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do formy. Powierzchnię wyrównujemy, wstawiamy sernik do lodówki nawet na kilka godzin. Dobrze wychłodzony polewamy rozpuszczoną w śmietance, pokruszoną czekoladą i ponownie wstawiamy do lodówki na godzinę. Kroimy nożem wygrzanym we wrzątku.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne