liczba porcji: 12
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: drogie
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- czubata łyżka drobno posiekanych piórek koperku
- 3 łyżki majonezu
- musztarda
- sok z cytryny
- czarny kawior
- sól
- pieprz
- zielenina do przybrania
Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce.
Przygotowujemy farsz: żółtka ucieramy z majonezem, koperkiem i przyprawami. Masą nadziewamy białka w taki sposób, aby na wierzchu utworzyć zgrabny kopczyk, układamy na szklanym półmisku, delikatnie przybranym zieleniną. Na każdej porcji kładziemy grudkę kawioru. Podajemy nie później niż 15 min po przygotowaniu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz