Jajka faszerowane luksusowe

liczba porcji: 12
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: drogie

Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- czubata łyżka drobno posiekanych piórek koperku
- 3 łyżki majonezu
- musztarda
- sok z cytryny
- czarny kawior
- sól
- pieprz
- zielenina do przybrania

Obrane ze skorupek jajka kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka, białka układamy na deseczce.
Przygotowujemy farsz: żółtka ucieramy z majonezem, koperkiem i przyprawami. Masą nadziewamy białka w taki sposób, aby na wierzchu utworzyć zgrabny kopczyk, układamy na szklanym półmisku, delikatnie przybranym zieleniną. Na każdej porcji kładziemy grudkę kawioru. Podajemy nie później niż 15 min po przygotowaniu.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne