Luksusowa zakąska z jajek

liczba porcji: 12
czas przygotowania: 35 min
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: drogie

Składniki: 
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 15 dag chudej wędliny
- duży plaster wędzonego łososia
- łyżka czarnego kawioru
- duże jabłko
- 4 ogórki konserwowe
- 2 pomidory
- 4 łyżki majonezu
- łyżka łagodnej w smaku musztardy
- sól
- pieprz
- zielenina

Jajka obieramy ze skorupek kroimy wzdłuż na połowę. Wędlinę, ogórki i obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych jabłko kroimy w drobny makaronik, łączymy z łyżką majonezu, musztardą, przyprawami. Sałatkę wykładamy na spód półmiska, na niej układamy połówki jajek, na przemian stroną wypukłą i stroną przeciętą do góry. Jajka, ułożone stroną wypukłą do góry, zalewamy obficie majonezem i dekorujemy paseczkami z łososia. Na jajka ułożone stroną przeciętą do góry nakładamy kopczyki kawioru. Pozostałą część łososia rozdrabniamy i rozkładamy wokół półmiska, całość przybieramy cząstkami pomidora i zieleniną. Podajemy nie później niż 30 min po przygotowaniu.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne