liczba porcji: 8
czas przygotowania: 45 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 50 dag wątróbki drobiowej
- 30 dag wędzonego boczku
- 50 dag małych, zamkniętych pieczarek
- przyprawa prowansalska
- liście sałaty i krążki ananasa do dekoracji
- olej
- sól
- pieprz
Z wątróbki usuwamy żyłki, dzielimy na równej wielkości kawałki. Boczek kroimy w bardzo cienkie plasterki. Porcje wątróbki owijamy w plasterki boczku, nadziewamy na szpadki, dzieląc pieczarkami w taki sposób, by na początku i końcu szpadki była pieczarka. Gotowe posypujemy przyprawami, układamy na wysmarowanej olejem blasze i wstawiamy do nagrzanego do temp. 200°C piekarnika na 20 min. Podajemy, gdy boczek i pieczarki lekko się zrumienią. Szaszłyki układamy na plastrach ananasa, ułożonych na liściach sałaty.
0 komentarze:
Prześlij komentarz