Delikatny sos wiosenny

liczba porcji:
czas przygotowania: 10 min 
stopień trudności: łatwe 
kaloryczność: niskokaloryczne 
koszt: tanie

Składniki: 

- szklanka kwaśnej śmietany kremowej
- szklanka naturalnego jogurtu
- 4 małe cebulki (dymki)
- czubata łyżka koperku, czubata łyżka szczypiorku, czubata łyżka natki pietruszki, czubata łyżka rzeżuchy i czubata łyżka młodych liści ogórecznika lub młodych pędów szczawiu (razem 5 łyżek)
- sól
- pieprz

Do salaterki wlewamy jogurt, dodajemy posiekane cebulki i pozostałą zieleninę oraz lekko ubitą śmietaną, doprawiamy do smaku. Sos powinien być delikatny w smaku, o pięknej, wiosennej barwie i bogatym aromacie. Należy go przygotować na 10 min przed podaniem.

dodajdo.com
drukuj

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Bestsellery kulinarne