liczba porcji: 8
czas przygotowania: 10 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: niskokaloryczne
koszt: tanie
Składniki:
- szklanka kwaśnej śmietany kremowej
- szklanka naturalnego jogurtu
- 4 małe cebulki (dymki)
- czubata łyżka koperku, czubata łyżka szczypiorku, czubata łyżka natki pietruszki, czubata łyżka rzeżuchy i czubata łyżka młodych liści ogórecznika lub młodych pędów szczawiu (razem 5 łyżek)
- sól
- pieprz
Do salaterki wlewamy jogurt, dodajemy posiekane cebulki i pozostałą zieleninę oraz lekko ubitą śmietaną, doprawiamy do smaku. Sos powinien być delikatny w smaku, o pięknej, wiosennej barwie i bogatym aromacie. Należy go przygotować na 10 min przed podaniem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz