liczba porcji: 8
czas przygotowania: 10 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: tanie
Składniki:
- 4 łyżki oliwy
- 4 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki gęstego majonezu
- 4 łyżki soku z ananasa
- 4 plasterki ananasa
- łyżeczka musztardy delikatesowej
- sól
- pieprz
- 1/2 łyżeczki cukru pudru
Oliwę ucieramy z sokiem z cytryny, dodajemy majonez, sok z ananasa i ucieramy do czasu, aż składniki się połączą i powstanie jednolity, gęsty, o pięknej barwie sos. Dodajemy plasterki ananasa (drobno posiekane lub rozbite na mus), przyprawy, składniki łączymy. Sos powinien mieć wyraźny, słodko-kwaśny smak i niepowtarzalny aromat. Podajemy nie później niż 30 min po przygotowaniu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz