liczba porcji: 4
czas przygotowania: 15 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: niskokaloryczne
koszt: tanie
Składniki:
- plaster gotowanej, domowej szynki pozbawionej tłuszczyku
- pęczek młodych, zielonych szparagów ugotowanych na parze
- świeży ogórek
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 szklanki zsiadłego mleka
- 2 szklanki gęstej, kwaskowej śmietany
- pęczek posiekanego koperku
- sól
Na talerzach rozkładamy w równych ilościach: obrany ze skórki, pozbawiony pestek, posiekany ogórek, posiekane połówki jajek na twardo, koperek, pokrojoną w kostkę szynkę i pokrojone zielone szparagi. Całość delikatnie oprószamy solą i zalewamy spienionym zsiadłym mlekiem wymieszanym ze śmietaną. Podajemy nie później niż 10 min po przygotowaniu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz