liczba porcji: 4
czas przygotowania: 10 min (oprócz czasu na gotowanie jajek)
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 3 szklanki soku pomidorowego
- 4 jajka na twardo
- szklanka pełnego mleka
- szklanka śmietany kremowej
- koperek
- sól
- pieprz
Ugotowane, obrane ze skorupek jajka kładziemy na talerze i kroimy w ósemki. Do miksera wlewamy sok pomidorowy, mleko, śmietanę, dodajemy przyprawy w ilości, by nadały zupie lekko pikantny smak, miksujemy. Gdy całość się spieni, rozlewamy do przygotowanych talerzy, posypujemy obficie koperkiem, podajemy bezpośrednio po przygotowaniu. Do chłodnika można podać ugotowane ziemniaki z wody polane tłuszczem ze zrumienionej słoninki.
0 komentarze:
Prześlij komentarz