liczba porcji: 8
czas przygotowania: 10 min
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: tanie
Składniki:
- szklanka majonezu
- 1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
- 2 łyżki naturalnego jogurtu
- łyżka posiekanych, marynowanych grzybków (mogą być pieczarki)
- 6 czubatych łyżek zieleniny (listki pietruszki, koperek, rzeżucha, szczypior, młode pędy czosnku, świeże, lubiane zioła)
- 2 czubate łyżki utartych rzodkiewek
- sól
- pieprz
Majonez łączymy ze śmietaną i jogurtem, dodajemy drobno pokrojone składniki sosu, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos należy przygotować bezpośrednio przed podaniem (nie przechowujemy w lodówce).
0 komentarze:
Prześlij komentarz