liczba porcji: 6
czas przygotowania: 50 min
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- 1/2 opakowania galaretki owocowej o ulubionym smaku
- 1/2 szklanki dobrej wody
- szklanka surowych białek
- 3/4 szklanki cukru pudru
- szklanka śmietany kremowej
- rurki waflowe w czekoladzie
W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuszczamy galaretkę, mieszamy dokładnie, odstawiamy. Śmietanę ubijamy na bardzo gęstą, puszystą masę. Oddzielnie ubijamy białka z cukrem pudrem. Gdy piana jest bardzo ścisła, łączymy, cały czas ubijając, z chłodną, płynną galaretką, dodajemy ubitą śmietanę, składniki delikatnie, ale dokładnie mieszamy i od razu rozkładamy deser do pucharków. Wstawiamy do lodówki, nawet na kilka godzin.
0 komentarze:
Prześlij komentarz