liczba porcji: 6
czas przygotowania: 20 min
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: wysokokaloryczne
koszt: średniodrogie
Składniki:
- duża kiść winogron (60 dag)
- 3/4 szklanki cukru pudru
- szklanka śmietany kremowej
- zagęstnik do śmietany
- sok z cytryny
- 2 łyżki lekko zrumienionych płatków migdałowych
Z winogron wybieramy i odkładamy 12 najładniejszych owoców do przybrania deseru, pozostałe pozbawiamy pestek i miksujemy na mus. Pod koniec miksowania do owoców dodajemy połowę cukru pudru i sok z cytryny. Kremówkę ubijamy waz z pozostałym cukrem i zagęstnikiem. Ubitą śmietanę z winogronami delikatnie, ale dokładnie mieszając, od razu przekładamy do pucharków, przybieramy winogronami i posypujemy migdałowymi płatkami. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz