liczba porcji: 6
czas przygotowania: 20 min
stopień trudności: średniotrudne
kaloryczność: średniokaloryczne
koszt: tanie
Składniki:
- 1,5 litra gęstej, świeżej maślanki
- szklanka gęstej śmietany
- średniej wielkości, dobrze odciśnięty krążek białego sera (400g)
- szklanka drobno posiekanego szczypiorku
- szklanka drobno posiekanych rzodkiewek
- posiekany koperek
- sól
- pieprz
Ser kroimy w zgrabną kostkę, rozkładamy na talerzach. Maślankę łączymy ze śmietaną, ubijając trzepaczką, by składniki się połączyły, dodajemy rzodkiewki, szczypior, koperek, przyprawy. Sosem zalewamy porcje sera. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu, z ziemniakami polanymi skwarkami z wytopionej słoniny lub smażonymi ziemniakami ze skwarkami i cebulą.
0 komentarze:
Prześlij komentarz